hirdetés
Belföld

Már tavasszal is láthattak medvét Isaszegnél

Egy férfi azt állítja, hogy májusban már látott egy barnamedvét Isaszegnél, azonban nem volt teljesen biztos abban, valóban mackót pillantott meg, s a vadászok sem lelték az állat nyomát.

Már tavasszal is láthattak medvét Isaszegnél
hirdetés

Nemrégiben a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közleményben tudatta, hogy Isaszeg külterületén egy fiatal medvét láttak, amiről egy fénykép is készült. Az állat megfigyelésére a területen vadkamerákat helyeztek ki, mivel azonban újabb nyomait nem látták, úgy vélik, az állat mostanra tovább állhatott.

A Blikk most ugyanakkor azt írja, hogy a ragadozó már májusban is járhatott a területen – vagy ha nem is ez egy medve, talán egy másik –, ugyanis egy férfi arról számolt be, hogy már akkor medvét látott hazafelé tartva.

Mint fogalmazott, a főváros felől autózott dél körül Isaszeg irányába, és a vasúti sorompón áthaladva Isaszeg felé a kanyartól mintegy 200 méterre egy nagy testű, mozgásban lévő állatra lett figyelmes.

A nyugodt léptekkel haladó állat Nagytarcsa felé vette az irányt, azonban akkor még a férfi nem is akart hinni a szemének, hogy valóban medvét láthatott.

Egy vadász ismerősének is említést tett ugyanakkor az esetről, de mivel nyomokat nem találtak, annyiban maradt a dolog.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Alexas_Fotos)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés