hirdetés
Belföld

Már nagyon le volt gyengülve a Magyarországon kószáló szervál, amikor befogták

A szerválok a közép-, kelet- és nyugat-afrikai szavannák lakói, így aligha meglepő, hogy a napok óta Borsodnádasd környékén kóborló állat mostanra már igencsak legyengült állapotban volt.

Már nagyon le volt gyengülve a Magyarországon kószáló szervál, amikor befogták
hirdetés

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei mindent megtettek annak érdekében, hogy biztonságba helyezzék a hírekben szereplő szervált, amely Borsodnádasd környékén bukkant fel.

Végül a BNPI honlapján megjelent információk szerint két természetvédelmi őr kedden délután sikeresen megtalálta és befogta a már rendkívül legyengült állapotban lévő állatot. Előtte kedden kora délután kaptak új információt a napok óta Ózd környékén kóborló állatról, miután egy kárpáti borzdereseket tartó borsodnádasdi gazda látta a ragadozót a település szélén, amiről a helyi rendőrőrsöt is értesítette. A rendőrök a nemzeti park igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának továbbították az információt.

Két természetvédelmi területfelügyelő azonnal a helyszínre indult a szükséges eszközökkel, ahol a gazdálkodó segítségével hamar rá is leltek a szerválra.

A kóbor vadmacska a házaktól 150 méterre, egy erdős részen napozott, s mivel ismeretlen eredetű állatról van szó, így élelemmel csalogatták közel a ketrechez.

hirdetés

Hosszú, türelmes munka eredményeként a szervál bement a ketrecbe, ahová bezárták. A viselkedése alapján úgy vélik, emberhez szokott példányról van szó.

Kedden este végül átadták a szervált a Fővárosi Állat- és Növénykertnek.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Tania Van den Berghen)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés