Belföld

Már majdnem minden egészségügyi dolgozó be van oltva

Továbbra is fegyelmezettségre int Müller Cecília, aki az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján elmondta azt is, hogyan ellenőrizhetik a regisztrálók azt, hogy szerepelnek-e rendszerben.

Már majdnem minden egészségügyi dolgozó be van oltva
hirdetés

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a brit koronavírus-mutáns jelenlétében negyed óra alatt egy ember négy másikat képes megfertőzni, amennyiben nem viselnek maszkot.

Müller Cecília kérte, hogy továbbra se adjuk tovább a vírust a családtagjainknak, közösségeinknek, hiszen sokan kerülnek lélegeztetőgépre, kórházba. Felhívta a figyelmet rá: a fegyelmezettségünk legalább olyan fontos, mint volt eddig, ha nem éppenséggel fontosabb – derül ki az InfoStart.hu cikkéből.

hirdetés

Ismertette, hogy az egészségügyi dolgozók közül már szinte mindenki be van oltva, ám nagy teher hárul rájuk, s számukra is segítség, ha nem fertőződnek meg mások.

Müller Cecília az időseknek levelet írt, hogy ne maradjanak le az oltásról, hiszen még több százezren nem regisztráltak – emellett a pedagógusokat is regisztrációra biztatta.

A tisztifőorvos asszony tájékoztatást adott arról is, hogy internetes felület indult, melynek célja, hogy a még be nem oltott regisztráltak információt kaphassanak a regisztrációs állapotukról.

Azoknak, akik néhány nappal a regisztrációt követően még nem szerepelnek a rendszerben, nincs miért aggódniuk, azonban aki már több hete nincs benne, az [email protected] e-mail címre írhat, mivel feltehetőleg rosszul adta meg az adatait. Az előehetőség a koronavírusról tájékoztató portálon lesz megtekinthető.


hirdetés

További híreink
hirdetés