Belföld

Már fiatalabbaknál is jelentkezett hirtelen, súlyos formában a betegség

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy sajnos beigazolódtak a járványügyi számítások, és jelentősen emelkedik a kórházban lévő, illetve a lélegeztetett betegek száma is.

Már fiatalabbaknál is jelentkezett hirtelen, súlyos formában a betegség
hirdetés

Az tisztifőorvos asszony emellett az InfoStart.hu szerint szólt arról is, hogy már a 40-es korosztályban is hirtelen, súlyos formában jelenhet meg a betegség, így többen e korosztályból is kórházi kezelésre szorulnak.

Müller Cecília a korlátozások kapcsán az emberek türelmét és kitartását kérte, s jelezte, hogy a járvány már nagy fokú terhelést jelent, s egyre közelebb lehet a kórházban ápoltak „rekordja”.

hirdetés

A tisztifőorvos asszony megjegyezte, hogy szerdán újabb adag vakcinák érkeznek a háziorvosokhoz, akiknek így 250 ezer Sinopharm-vakcinájuk lesz, és a Moderna oltásait is tudják használni. A legidősebbek kórházi oltópontokon történő oltása is folytatódik 114 660 Pfizer-oltással.

A hétvégén 74 ezer 18 és 60 év közötti krónikus beteget várnak oltásra eddig nem alkalmazott formában, ők SMS-t kapnak majd a vakcinázás lehetőségéről, s az AstraZeneca készítményét adják be nekik.

Azok, akik megkapják az SMS-t, kórházi oltópontokon vehetik fel a védőoltást. Természetesen az oltóhelyről és az időpontról is tájékoztatják őket ebben az SMS-ben.

Müller Cecília a helyszíni adminisztrációt elkerülendő arra kérte az érintetteket, hogy lehetőség szerint előre töltsék le a Vakcinainfóról a beleegyező nyilatkozatot, s vigyék magukkal a tajkártyát, valamint a személyi igazolványt is. Öltözetük olyan legyen, hogy a felkar jól elérhető lehessen az oltásnál.


hirdetés

További híreink
hirdetés