hirdetés
Belföld

Már december 8-tól foglalható időpont az 5-11 évesek oltására

A kórházi oltópontok mellett a házi gyermekorvosi és vegyes praxisokban is beadhatják a gyermekek számára a Pfizer vakcináját.

Már december 8-tól foglalható időpont az 5-11 évesek oltására
hirdetés

A tervezettnél egy héttel korábban, december 14-én érkezik hazánkba az 5-11 évesek oltásához szükséges Pfizer-vakcina, s a szülők várhatóan már december 8-tól tudnak online időpontot foglalni a gyermekeik számára – derül ki a hvg.hu a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által a házi gyermekorvosoknak írott körlevele nyomán írt cikke alapján.

A levélen a lap szerint Muzsay Géza országos kollegiális házi gyermekorvosi szakmai vezető és Békássy Szabolcs országos kollegiális háziorvosi szakmai vezető aláírása szerepel.

Azt írják a dokumentumban, hogy a védőoltásokat a kórházi oltópontokon, illetve a házi gyermekorvosi és vegyes praxisokban adják majd be a gyermekeknek, azonban 10 fős csoportokat kell létrehozni egy-egy rendelőben, mivel egy ampulla is 10 adagot tartalmaz.

A házi gyermekorvosoknak a levél szerint előzetesen fel kell mérniük a praxisukban, hogy hány gyermeket akarnak náluk beoltatni a szülők. A felmérést december 7-ig kell visszaküldeniük, így az előzetes igényfelmérés tudatában oszthatóak szét az országban az érkező Pfizer-vakcinák.

hirdetés

Az 5-11 éves korosztály oltását – a Pfizer vakcinával – az Európai Gyógyszerügynökség az EU országaira vonatkozóan november 25-én engedélyezte, azonban a gyermekek számára kisebb dózist javasolnak, mint a felnőtteknél.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Katja Fuhlert)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés