hirdetés
Belföld

Már 5 658 623-an kaptak oltást

Már 5 658 623 ember kapta meg hazánkban legalább az első oltást, míg a második vakcinán 5 497 599-en vannak túl.

Már 5 658 623-an kaptak oltást
hirdetés

Szerdára nyolcvan új fertőzöttet találtak, amivel a járvány kezdete óta 810 126-ra emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma.

Nem hunyt el egy koronavírusos beteg sem az elmúlt huszonnégy órában, így az elhunytak száma változatlanul 30 037 fő – derül ki a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent tájékoztatásból.

A gyógyultak száma 761 265 főre emelkedett, az aktív fertőzötteké pedig 18 824-re csökkent. Kórházban jelenleg hetvenkilenc koronavírusos beteget ápolnak, akik közül tizenöten vannak lélegeztetőgépen.

A közleményben kitérnek rá, hogy több európai ország mellett Magyarországon is terjed már a delta variáns, így kérik a be nem oltottakat, közülük is különösen az időseket, hogy vegyék fel az oltást. Már a harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni az eeszt.gov.hu oldalon, de a háziorvosoknál is lehet kérni az emlékeztető oltást, amely az időseknek és a krónikus betegeknek, valamint a legyengült immunrendszerű személyeknek különösen ajánlott.

Megjegyezték azt is, hogy a delta variáns terjedése elsősorban a még be nem oltottakat veszélyezteti, akiket arra kérnek, hogy regisztráljanak a vakcinainfo.gov.hu oldalon, amit követően napokon belül időpontot is foglalhatnak.

A tizenkét éven felüli gyermekek oltására is folyamatosan lehet időpontot foglalni. Ezt a szülők tehetik meg az internetes regisztráció és időpontfoglalás segítségével. A fiatalokat jelenleg a Pfizer és Moderna készítményével oltják.

(A borítókép forrása: MTI/Ujvári Sándor)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés