hirdetés
Belföld

Majdnem 90 új fertőzöttet azonosítottak csütörtökre

Jó hír azonban, hogy az elmúlt huszonnégy órában egyetlen koronavírusos beteg sem hunyt el.

Majdnem 90 új fertőzöttet azonosítottak csütörtökre
hirdetés

Mára már 5 663 658 személy kapta meg hazánkban legalább az első oltását, akik közül 5 497 940-en már a második vakcinát is felvették – derül ki a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent tájékoztatásból.

Nyolcvanhat új fertőzöttet azonosítottak, amivel a járvány kezdete óta összesen 810 212 főre emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. Újabb áldozat nem volt, így az elhunytak száma változatlanul 30 037 fő.

A gyógyultak száma 763 801 főre emelkedett, míg az aktív fertőzötteké 16 374-re csökkent.

Kórházban nyolcvan koronavírusos beteget ápolnak, akik közül tizenöten vannak lélegeztetőgépen.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy több európai országhoz hasonlóan hazánkban is terjed a delta vírusvariáns, így arra kérnek mindenkit, aki még nem oltatta be magát, hogy tegyék ezt meg.

Mivel közeleg az iskolakezdés, megjegyezték, hogy a tizenkét éven felüli gyerekeket a szülők automatikusan regisztrálhatják az oltásra, majd időpontot is foglalhatnak számukra. A korcsoportban már 83 ezren foglaltak időpontot, s 75 ezren meg is kapták a vakcinát. Őket jelenleg a Moderna és a Pfizer készítményével oltják.

Már a harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni az interneten, de a háziorvosnál is lehet kérni az ismétlőoltást, amely az idősek, krónikus betegek és legyengült immunrendszerű személyek számára különösen is ajánlott.

(A borítókép forrása: MTI/Kovács Attila)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés