hirdetés
Belföld

Magányos elkövető volt a biztonságpolitikai szakértő szerint a Budapesten elfogott terrorista

A fiatal férfi az interneten megtalálható videókból ismerhette meg az Iszlám Állam tanait – véli Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő.

Magányos elkövető volt a biztonságpolitikai szakértő szerint a Budapesten elfogott terrorista
hirdetés

A biztonságpolitikai szakértő a Blikknek fejtette ki meglátásait a Budapesten elfogott 21 éves férfiról, aki a gyanú szerint terrortámadást akart végrehajtani.

Az illető Gyarmati István szerint egy magányos elkövető, s a szakértő valószínűtlennek véli, hogy egy csoport tagja lett volna.

A kedden, a Terrorelhárítási Központ akciója során elfogott férfi önmagát iszlamistának vallotta, és a szakértő szerint valószínű, hogy az Iszlám Állam által képviselt tanokat és viselkedési mintákat az interneten található videókból sajátította el.

Ilyen forrásból tanulhatta meg, hogyan kell bombát készíteni, ami ugyan nem lesz soha olyan pontos, mint a profi szerkezetek, de sérülést, sőt, akár halált is okozhat, ami veszélyessé teszi.

Gyarmati István szólt arról is, hogy a terroristák jellemző szándéka, hogy a célpont egy olyan helyszín legyen, ahol egy időben sok ember gyűlik össze.

(A borítókép forrása: pixabay.com / cocoparisienne)


hirdetés

További híreink