hirdetés
Belföld

Ma már érvényes az idősek vásárlási idősávja

Keddtől érvényes már az Orbán Viktor által bejelentett rendelkezés, amelynek értelében két órás vásárlási idősávot kell biztosítani az üzletekben a 65 év felettiek részére.

Ma már érvényes az idősek vásárlási idősávja
hirdetés

Kedden 0 órától hétköznapokon 9 és 11 óra között, illetve hétvégén 8 és 10 óra között az idősek számára vásárlási idősáv lesz az üzletekben – idézi fel az InfoStart.hu a hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett új intézkedés lényegét. 

Az új szabályra az idősek védelmében volt szükség, akik a legveszélyeztetettebb korcsoportot jelentik a koronavírus szempontjából.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a közleményében azt írta, hogy a fent részletezett időszakokban csak hatvanöt év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletek mellett a drogériákba  (vagyis illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzletekbe), továbbá a gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletbe, gyógyszertárakba. 

Mindhárom nevesített üzlettípusra igaz, hogy ott a mostani szabályozás értelében az idősek a védett vásárlási idősávon kívüli időszakban ugyancsak vásárolhatnak.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés