hirdetés
Belföld

Letartóztatták a HÉV-szerelvénnyel ütköző török kamionsofőrt

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság a török kamionsofőrt, aki nemrégiben a ráckevei HÉV-vel karambolozott, majd a helyszínről elmenekülve külföldre próbált szökni.

Letartóztatták a HÉV-szerelvénnyel ütköző török kamionsofőrt
hirdetés

A sofőr a gyanú szerint a Helsinki úton haladva figyelmen kívül hagyta a fénysorompó piros jelzését, és szabálytalanul kanyarodva a balról érkező H6-os HÉV-szerelvénynek ütközött – írja a 24.hu.

A balesetben három utas szenvedett nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést, valamint a HÉV-szerelvény első forgóváza lesiklott a sínről, így jelentős anyagi károk is keletkeztek, amelyek megállapítása még folyamatban van.

A negyvenkilenc éves török kamionsofőr segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről, és próbált elszökni Magyarországról. Nagylakon azonban végül elfogták őt.

A férfit gondatlanságból elkövetett közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétségével és háromrendbeli segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró indokoltnak látta a családjával külföldön élő, bejelentett magyar lakcímmel nem rendelkező férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye miatt, így az ügyészségi indítványnak megfelelően elrendelte a kényszerintézkedést.

(A borítókép forrása: MTI/Lakatos Péter)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés