hirdetés
Belföld

Letartóztatták a férfit, aki ajándéknak álcázott fagyállóval mérgezte meg apósát

Előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt kezdeményezte a Békés Megyei Főügyészség egy 35 éves szentesi férfi letartóztatását, aki szeptemberben fagyállóval mérgezte meg apósát.

Letartóztatták a férfit, aki ajándéknak álcázott fagyállóval mérgezte meg apósát
hirdetés

A büntetlen előéletű férfi 2021. szeptember 13-án délelőtt egy fagyállót tartalmazó becsomagolt üveget adott az apósának, amelyről azt állította, hogy apósa szarvasi lakótelepi lakásának a postaládája alatt, neki címezve találta, és egy születésnapi jókívánságot tartalmazó ajándékkártya is volt mellette – derül ki az ügyészség közleményéből.

A csomagon található, születésnapi üdvözlő szöveget ugyanakkor maga a gyanúsított írta, a fagyállót pedig ölési szándékkal töltötte az üvegbe, majd adta át apósának mintegy bosszúból a férfi italozó életmódja és az ezzel családjának okozott fájdalmak miatt.

Az etilén-glikol tartalmú folyadékból ivott is az após, akinek emiatt az állapota romlásnak indult. Kórházba kerülését követően a mérgezés szövődményeibe 2021. szeptember 26-án belehalt.

A rendőrség előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként vonta felelősségre a 35 éves szentesi férfit, akinek letartóztatását a Békés Megyei Főügyészség kezdeményezte arra tekintettel, hogy a minősített emberölés életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, s így a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll.

hirdetés

Az ügyészség szerint az eljárás kezdeti szakaszában tartani lehet attól is, hogy a gyanúsított szabadlábon a bizonyítékok manipulálásával, illetve a tanúk befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészségi indítvánnyal egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását.

(A borítókép forrása: police.hu)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés