hirdetés
Belföld

Letartóztatásban maradhat a makói kettős gyilkos

Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának fenntartását az elsőfokú végzésnek megfelelően.

Letartóztatásban maradhat a makói kettős gyilkos
hirdetés

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a letartóztatást fenntartó elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt a Szegedi Ítélőtáblának a különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt elsőfokon elítélt férfi ügyében – írják az ügyészség.hu oldalon.

A férfi az ítélet szerint 2004 novemberében Makón elrejtőzött egy idős ember otthonának melléképületében, majd vascsővel brutálisan bántalmazta az oda érkező nőt. Az idős asszony ennek következtében védekezésre képtelen állapotban a földre zuhant, s a férfi a hölgy kis idő múlva megérkező lányával dulakodni kezdett. Az elkövető a fiatalabb nőt nyakon szúrta, és egy vascsővel többször fejen ütötte. Később a már magatehetetlen nő nyakát elvágta a férfi.

A férfit a Szegedi Törvényszék nem jogerős ítéletével bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében.

Emiatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, amelyből legkorábban 30 év letöltését követően kerülhetne feltételes szabadságra.

Az ügyészség súlyosbításért, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből való kizárásért, míg a férfi védője felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett.

Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, így a törvényszék döntött a kényszerintézkedésről és a férfi letartóztatását a másodfokú határozat kihirdetéséig fenntartotta. A védő védence szabadlábra helyezése érdekében jelentett be fellebbezést.

Az ügyészség ellenben indítványozta a határozat helybenhagyását, ugyanis megítélésük szerint a nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt férfi esetében különösen fokozott a szökés és elrejtőzés veszélye.

„A férfit a jelen ügyben a terhére rótt bűncselekmény elkövetése után megvalósított cselekményei miatt is elítélték, így esetében megállapítható a bűnismétlés veszélye is. Ezért a fellebbviteli főügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés további alkalmazását szükségesnek ítélte”

– derült ki a közleményből.

A Szegedi Ítélőtábla dönt a fellebbezésről.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés