hirdetés
Belföld

Letartóztatásban a fiatal, aki lopott autóval okozott halálos balesetet Salgótarjánnál

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája a helyi járási ügyészség indítványára elrendelte annak a tizenhét éves fiúnak a letartóztatását, aki egy javítóintézetből szökött el, s jogosítvány nélkül, lopott autót vezetve idézett elő egy közlekedési balesetet Salgótarján külterületén. A balesetben egy idős házaspár halt meg.

Letartóztatásban a fiatal, aki lopott autóval okozott halálos balesetet Salgótarjánnál
hirdetés

Múlt héten csütörtökön a reggeli órákban Karancslapujtő egyik ingatlana elől ellopott egy autót egy jogosítvánnyal nem rendelkező fiatal, és a járművel Salgótarján felé indult – idézik fel az ügyészség közleményében.

A 21. számú főúton, még lakott területen kívül a fiatal a megengedett sebességet átlépve egy balra kanyarodó ívben – az akkor nedves, csúszós úttesten – hajtott egy útkanyarulatba, ahol átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, s ott frontálisan ütközött egy szemből érkező autóval.

A vétlen autóban ülő hetvenöt éves sofőr és hetvenkét éves felesége életét vesztette, míg a gyanúsított könnyebben sérült meg.

„A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze a súlyos bűncselekményt okozó, büntetett előéletű, szeptember óta javítóintézeti neveléséből szökésben lévő fiatalkorú letartóztatására tett indítványt a bűnismétlés, illetve a szökés, elrejtőzés megakadályozása érdekében”

– írják a közleményben.

A Balassagyarmati Járásbíróság az ülését a járványhelyzet miatt távmeghallgatással, telekommunikációs eszközök igénybevételével tartotta meg, s az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelte a fiatal letartóztatását egy hónapra.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés