hirdetés
Belföld

Légzésvédő maszkokat hirdetve tévesztette meg az embereket egy csaló

A járvány kialakulását követően egy férfi légzésvédő maszkokat árusítva tévesztette meg az embereket. Hiába fizették azonban ki a vevők a termékek árát, a csaló azokat nem adta át nekik.

Légzésvédő maszkokat hirdetve tévesztette meg az embereket egy csaló
hirdetés

Csalás miatt indult eljárást tavaly év végén egy ügyben, melynek során – az akkor még ismeretlen elkövető – előbb mobiltelefonokat, majd 2020 márciusától kezdődően már FFP3 típusú légzésvédő maszkokat, valamint azokhoz tartozó filtereket hirdetett eladásra egy apróhirdetési portálon.

Csakhogy hiába fizették meg a vásárlók a vételárat, a termékeket sosem kapták kézhez, s a pénzüket sem tudták visszaszerezni, a hirdető pedig elérhetetlenné vált számukra – derül ki a police.hu oldalon megjelent közleményből.

A nyomozás során a hatóság látókörébe került egy 28 éves férfi, aki győri bejegyzett lakócímmel rendelkezett, életvitelszerűen azonban Siófokon tartózkodott.

A feltételezett elkövetőt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő és bevetési egységeinek közreműködésével e hét szerdán (május 13-án) reggel elfogták és előállították a Barcsi Rendőrkapitányságra. A férfi lakóhelyén házkutatást tartottak, s több számítástechnikai eszközt lefoglaltak.

hirdetés

Az M. Péter nevű gyanúsítottat kihallgatták több rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt, továbbá – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés