hirdetés
Belföld

Lefagyasztott kutyatetemeket tároltak egy zalakomáromi házban

Német dogok lefagyasztott tetemére találtak rá a rendőrök Zalakomáromban, állatkínzás gyanúja miatt indult büntetőeljárás az ügyben – számol be róla a 24.hu.

Lefagyasztott kutyatetemeket tároltak egy zalakomáromi házban
hirdetés

Hét lefagyasztott kutyatetemet találtak Zalakomáromban a rendőrök, az elpusztult állatok maradványait hűtőládákban tárolták – számol be róla a 24.hu a zalai Állatvédelmi Járőrszolgálat ismertetése alapján. A helyszínen egy még életben lévő kutya is volt, amelyről tulajdonosa lemondott az állatvédők javára. A tetemeket boncolásra szállították.

A portál megkeresésére a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Sznopek Veronika elmondta, hogy április harmadikán foglalták le a nagykanizsai rendőrök a – feltehetően német dog fajtájú – kutyák tetemeit, valamint egy élő kutyát a helyszíni szemle során.

Kiderült az is, hogy a házban élő 45 éves német állampolgárságú férfi az ebeket összezsúfolva, rossz higiéniai körülmények között tartotta, viszont zoofíliára utaló jel nem merült fel. A férfi ellen – aki az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet – állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés