hirdetés
Belföld

Leejtett mobil vezetett halálos balesethez

Szarvason egy tíz éves kisfiú halt meg egy balesetben, amelyet az okozott, hogy a járművet vezető férfi egy pillanatra lehajolt a gyermek által leejtett mobiltelefonért.

Leejtett mobil vezetett halálos balesethez
hirdetés

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelhetnek vádat hamarosan azzal a férfival szemben, aki egy mobiltelefont próbált felvenni vezetés közben, de figyelmetlenségével balesetet okozott – írja a 24.hu.

A baleset tavaly december 21-én történt, a kocsiban hárman utaztak. Hátul ült a kisfiú, a jobb első ülésen az édesanyja, a volánnál pedig annak élettársa.

A gyermek leejtette a mobiltelefonját, amit a férfi fel akart venni, így a jobb kezével hátranyúlt, s erre a néhány másodpercre nem az utat figyelte. A gyermek édesanyja meglátta, hogy balra kanyarodik az út, azonban hiába figyelmeztette élettársát a veszélyre, mire ő visszanézett, már elmentek jobbra, és nem tudta visszakormányozni az autót az útra.

A jármű egy fának ütközött. A baleset következtében a gyermek súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, s január 30-án meghalt. A nőt és a férfit csak könnyebb sérülésekkel vitték kórházba.

A nyomozást a Szarvasi Rendőrkapitányság lezárta, így az ügy már az ügyészség elé került.

A rendőrség a történtek kapcsán ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a közúti közlekedés veszélyes üzem, és egy-egy hiba vagy szabálytalanság hamar súlyos balesethez, tragédiához vezethet. Kérik tehát a gyalogosokat és a járművezetőket is, hogy közlekedjenek figyelmesen, szabályosan, és óvatosan!

(A borítókép forrása: police.hu)


hirdetés

További híreink