hirdetés
Belföld

Közel húsz, hamis védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügy került a rendőrség elé

Tizenkilenc bűnügyet regisztráltak eddig országos szinten, amelyeknek a hamis védettségi igazolványokhoz volt köze.

Közel húsz, hamis védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügy került a rendőrség elé
hirdetés

Hamis védettségi igazolványokkal összefüggésben összesen tizenkilenc bűnügyet vizsgált eddig a rendőrség a Blikk cikke szerint országos szinten, amelyek közül tizenhét ügyeben még folyamatban van a büntetőeljárás, kettő esetében pedig már vádemelési javaslattal továbbították a nyomozás iratait az ügyészségre.

Nyolc esetben közokirat-hamisítás, kilencben vesztegetés, egyben zsarolás, egyben pedig védettségi igazolvánnyal való visszaélés gyanúja merült fel.

Ezek közül a Budapesti Rendőr-főkapitányságon öt büntetőeljárás van folyamatban vesztegetés miatt.

A lapnak a rendőrség nem közölt semmit az érintettek egészségügyi állapotával, illetve esetleges kórházi kezelésével kapcsolatban.

hirdetés

A Blikk nemrég arról számolt be, hogy egy „oltástagadó család” mind a négy tagja koronavírussal került kórházba, és még a gyermekek is komoly tüneteket mutattak. Az apa sajnos elhunyt, és az anya állapota továbbra is válságos, a gyerekek viszont már jobban vannak.

A család védettségi igazolványait a kórházi dolgozók gyanúsnak találták, így értesítették a hatóságot, ellenben a BRFK közölte, hogy feljelentés nem érkezett hozzájuk, így nem indult eljárás sem az esettel összefüggésben.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Andrzej Rembowski)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés