hirdetés
Belföld

Közel 300 új fertőzöttet azonosítottak

A keddre azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma ismét közelít a háromszázhoz.

Közel 300 új fertőzöttet azonosítottak
hirdetés

Legalább az első oltását már 5 862 458 személy kapta meg, akik közül a második oltást eddig 5 579 231, a harmadikat pedig 626 ezer ember vette fel.

Keddre 289 új fertőzöttet igazoltak, amivel a járvány kezdete óta összesen 818 520 főre emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. Öt beteg elhunyt, így 30 141 főre emelkedett az elhunytak száma.

A gyógyultak jelenleg már 780 740-en, az aktív fertőzöttek pedig 7 639-en vannak. Kórházban 401 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül lélegeztetőgépen negyvenöten vannak – derül ki a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent tájékoztatásból.

A közleményben ismételten felhívják a figyelmet arra, hogy a delta vírusmutáns okozza az új megbetegedéseket, s a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, akiket így arra kérnek, hogy regisztráljanak, és vegyék fel az oltást minél hamarabb.

hirdetés

A parlament kedden tárgyal a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. január 1-jéig történő meghosszabbításáról.

Mint felidézik, hétfőn az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy az adatok a járvány negyedik hullámának valószínűségét jelzik előre, mindeközben viszont a maszkokkal és korlátozásokkal nem lehet legyőzni a vírust, csak az oltással.

„Ha elég ember be van oltva, nem kell visszatérni a zárásokhoz, a maszkhasználathoz, hanem a normális, jól megszokott életnél lehet maradni. A miniszterelnök ezért oltás alapú védekezést javasol, és arra biztat mindenkit, hogy vegye fel a vakcinát, mert a súlyos betegséget és a kórházi kezelést is elkerülheti vele”

– összegzik a miniszterelnök által elmondottakat.

A héten az iskolákban megtörténik a második oltások beadása, és a még beoltatlan 12 év feletti diákok is fel tudják venni az első adag vakcinát.

Aki elfelejtett elmenni a második oltás felvételére, vagy valamiért éppen nem tudta ezt megtenni, az időpontfoglalóban már tud időpontot foglalni erre is. Ugyanazt a típusú készítményt ajánlja majd fel a rendszer, mint amit az érintett az első oltásnál is kapott.

(A borítókép forrása: MTI/Balázs Attila)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés