Belföld

Koronavírusos betegek kezelésére szánt gyógyszerrel kereskedő orvost vettek őrizetbe

hirdetés

Őrizetbe vettek egy budapesti orvost, aki a megalapozott gyanú szerint a koronavírusos betegségben szenvedőknek szánt gyógyszerekkel kereskedett.

Koronavírusos betegek kezelésére szánt gyógyszerrel kereskedő orvost vettek őrizetbe

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség egy csütörtöki nagyszabású akció eredményeként az ügyben két embert őrizetbe vett, több személyt előállított, akiknek kihallgatása jelenleg is folyamatban van – közölték az Ugyeszseg.hu honlapon.

A jelenlegi adatok alapján egy budapesti kórházban dolgozó olyan orvosról van szó, akinek a munkaköréből adódóan hozzáférése volt a kórházban a koronavírusos betegek kezeléséhez használatos gyógyszerekhez, amelyeket azonban kizárólag a kórházban, szoros orvosi felügyelet mellett lett volna szabad alkalmazni.

Az orvos a megalapozott gyanú szerint egy korábbi páciense közreműködésével a COVID-19 vírus által okozott betegségben szenvedőknek szánt gyógyszereket ellenszolgáltatásért cserébe, rendszeres haszonszerzésre törekedve, jogellenesen értékesítette, cselekményével pedig az egészségügyi intézmény készletét csökkentette, így veszélynek téve ki a kórházban koronavírus betegségben szenvedők életét és egészségét.

Tettével ráadásul veszélyeztette azoknak az egészséges, gyógyszeres kezelésre nem jogosult személyeknek az egészségét, akiknek a gyógyszereket eladta.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség csütörtökön a Nemzeti Védelmi Szolgálattal és a Készenléti Rendőrség egységeivel együttműködve összehangolt, 11 helyszínt érintő akciót hajtott végre, minek eredményeként több helyszínen gyógyszereket, vesztegetéssel összefüggésbe hozható készpénzt, valamint egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek a fenti bűncselekmények gyanúját alátámasztották.

Az ügyben eddig öt személyt állítottak elő, közülük kettőt, köztük az orvost, őrizetbe vették, s kihallgatásukat megkezdték.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés