hirdetés
Belföld

Koronavírus okozhatta Bálint gazda halálát

Koronavírus okozhatta a száz évesen elhunyt Bálint György kertészmérnök, Pulitzer-díjas újságíró halálát. A tüdőgyulladással kezelt Bálint gazda otthonának ajtaján a Blikk szerint kint van a karanténról szóló cédula, s a lapnak egyúttal egy ismerős megerősítette a koronavírus-fertőzésről szóló információt.

Koronavírus okozhatta Bálint gazda halálát
hirdetés

Tüdőgyulladással kezelték halála előtt Bálint György kertészmérnököt, s a Blikknek Bálint gazda özvegyének egy közeli hozzátartozója elmondta azt is:

„Sajnos igaz, kár lenne tagadni. Gyurka koronavírus-fertőzött volt”.

A meg nem nevezett forrás szerint Bálint György özvegye karanténban van, s gyermekei sem lehetnek vele jelenleg. Nála egyébként negatív eredményt mutatott a koronavírus-teszt. Az özveggyel a lap szerint előző hétfőn közölték, hogy férje utolsó elvégzett koronavírus-teszteredménye pozitív lett.

A Blikk megtudta azt is a hozzátartozótól, hogy előzőleg több koronavírus-tesztet is elvégeztek Bálint gazdán, amelyek negatív eredményt mutattak, azonban a kétoldali tüdőgyulladás miatt újabb tesztet végeztek, amelynek eredményét azt követően tudták csak meg, hogy a beteg elhunyt – ez a teszt viszont már pozitív eredményt mutatott.

hirdetés

A lap szerint egyébként a család nagyon ügyelt arra, hogy életkora miatt Bálint gazda ne fertőződjön a vírussal, s így lényegében önkéntes karanténban élt, s a bevásárlásról is rokonaik gondoskodtak, akik általában a kerítésre akasztották a csomagokat.

A temetéssel megvárják a két hetet, mivel még karanténban van az elhunyt özvegye. Bálint György temetése július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben lesz.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés