hirdetés
Belföld

Koronavírus ellen árult „vakcinát” egy nő

Elfogtak a rendőrök egy csalót, aki egy siófoki péküzem tulajdonosának akart a pécsi ÁNTSZ nevével visszaélve száz darab "koronavírus elleni vakcinát" eladni.

Koronavírus ellen árult „vakcinát” egy nő
hirdetés

Az eljárás adatai alapján 2020. március tizennyolcadikán 11 órakor egy nő felhívta egy siófoki péküzem tulajdonosát, és magát a pécsi ÁNTSZ munkatársának kiadva arra szólította fel őt, hogy utaljon egy megadott számlaszámra több millió forintot 100 darab koronavírus elleni vakcináért és a cég telephelyeinek fertőtlenítéséért.

A telefonban a nő azt állította, hogy amennyiben az üzem tulajdonosa nem tesz így, az üzemet bezárják. A tulajdonos azonban nem küldte el a kért összeget, hanem rögzítette a hívást, és feljelentést tett a rendőrségen – derül ki a police.hu oldalon közölt hírből.

A nyomozók a hangfelvétel és a híváslista alapján egy nap alatt azonosították, majd csütörtökön este elfogták a feltételezett elkövetőt. A nő lakhelyén házkutatást tartottak, s előállították őt a Siófoki Rendőrkapitányságra.

A házkutatás során lefoglalták a híváshoz használt mobiltelefont, továbbá más bűncselekményből származó tárgyakat is.

hirdetés

A nyomozók a 36 éves L. Zsuzsát nagyobb értékre elkövetett csalás kísérlet bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozásra.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés