hirdetés
Belföld

Kormányinfó - 480 forintban maximálják a benzin és gázolaj árát

A csütörtöki kormányinfón kiderült egyebek mellett, hogy november 15-től a 95-ös benzin és a gázolaj árát 480 forintos felső határral rögzítik.

Kormányinfó - 480 forintban maximálják a benzin és gázolaj árát
hirdetés

A kormány úgy döntött, november 15-től a 95-ös benzin és a gázolaj árát 480 forintos felső határral rögzíti - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Mint mondta, ez azt jelenti, ennél a 480 forintnál olcsóbb lehet a benzin és gázolaj ára, de drágább nem.

Jelezte: abban bíznak, az ár felső határának rögzítése segítséget jelent a gazdaságnak és hozzá tud járulni az infláció mérsékléséhez is.

A sajtótájékoztatón Gulyás Gergely egyúttal a harmadik koronavírus elleni oltás felvételére buzdította a már beoltottakat.

hirdetés

Az oltások hatékonysága hat hónap után elkezd csökkenni, hét-nyolc hónap után drasztikusan, ezért a kormány azt javasolja mindenkinek, hogy vegye fel a harmadik, emlékeztető oltást is, mert így a védettségi szint megmarad - közölte Gulyás Gergely.

Elmondta: a jelenlegi adatok alapján ez a járványhullám annyiban különbözik a korábbiaktól, hogy "van fegyver a vírus ellen", ez pedig az oltás. Aki oltást kap, azok közül minden száz emberből egy betegszik meg, ő is lényegesen enyhébb tünetekkel vészeli át a fertőzést.

A múlt héten a Pfizer is nyilvánosságra hozta kutatási adatait, ami szerint az oltások hatékonysága hat hónap után elkezd csökkeni, ezért is szükséges a harmadik oltás. "Aki oltást kapott, az a nyolcadik-kilencedik hónap után is jobb helyzetben van, mint aki nem oltatta be magát" - tette hozzá a miniszter.

Forrás: MTI

(A borítókép forrása: MTI/Illyés Tibor)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés