hirdetés
Belföld

Kínos bakit vétett a New York Times – szerintük Romániában járt a pápa

A The New York Times már javította a hibáját, azonban korábban Budapestet Bukaresttel keverhette össze, mivel arról tudósítottak, hogy Ferenc pápa „hétórás látogatást tett Romániában”.

Kínos bakit vétett a New York Times – szerintük Romániában járt a pápa
hirdetés

A The New York Times vasárnap a Facebook-bejegyzéséhez tartozó szövegrészben azt írta, hogy Ferenc pápa hétórás látogatást tett Romániában, holott valójában a magyar fővárosba, Budapestre látogatott el a katolikus egyházfő, amint az ismeretes.

A lap tévedésére a hvg.hu szerint Varga Judit igazságügy-miniszter hívta fel a figyelmet, aki ugyancsak a Facebookon osztotta meg az amerikai lap posztját, s amiatt fogalmazott meg bírálatot, hogy egy 17 milliós követőtáborral rendelkező Facebook-oldalon ilyesmi megjelent.

A NYT idővel korrigálta a bejegyzés szövegét, és leírták, hogy tévesen szerepelt korábbi posztjukban az ország, ugyanis nem Romániát, hanem Magyarországot látogatta meg a pápa.

Azt persze nem tudni, hogy mi járhatott az eredeti Facebook-poszt megfogalmazójának a fejében, amikor romániai látogatásról írt, de könnyen elképzelhető, hogy ismét Bukarest és Budapest hangzásának némileges hasonlósága okozhatta az igen kínos bakit.

Hozzá kell tenni, hogy a poszthoz linkelt cikk címében (ami egyébként nem látható a Varga Judit által megosztott képernyőfotón) már Magyarország szerepel.

(A borítókép forrása: MTI/Bruzák Noémi)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés