hirdetés
Belföld

Kilenc esetben azonosították hazánkban a koronavírus delta variánsát

Magyarországon eddig kilenc esetben azonosították a koronavírus Indiából indult delta variánsát – tudta meg a hvg.hu a Koronavírus Sajtóközponttól.

Kilenc esetben azonosították hazánkban a koronavírus delta variánsát
hirdetés

Mint felidézik, a legutóbbi közlésekben még hét érintettről lehetett tudni, vagyis azóta újabb két személynél azonosították a variánst.

A hvg.hu azt követően érdeklődött a hazai helyzetről, hogy brit sajtóhírek szerint Angela Merkel német kancellár kitiltaná az EU-ból a brit turistákat, ugyanis az Egyesült Királyságban egyre erősebben terjed a normál vírusnál kockázatosabbnak tartott delta variáns.

A lap kérdésére a Koronavírus Sajtóközpont azt közölte, hogy a kormány jelenleg is figyelemmel követi az európai és hazai járványhelyzetet, s folyamatosan biztosítja az oltás lehetőségét mindenkinek.

Meglátásuk szerint azok, akik még nem oltatták be magukat, fokozottan ki vannak téve a fertőzésveszélynek, így őket arra kérik, hogy regisztráljanak a vakcináért.

Brit turisták egyébként a Sajtóközpont szerint most sincsenek tömegesen Magyarországon, ugyanis esetükben kötelező lenne a belépéstől számított 10 napra hatósági házi karanténba vonulni, vagy pedig két negatív PCR-teszteredményt felmutatni.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Christo Anestev)


hirdetés

További híreink