hirdetés
Belföld

Kilenc beteg elhunyt, a beazonosított fertőzöttek száma 817 főre emelkedett

hirdetés
A gyógyultak száma eközben elérte a hetvenegy főt.
Kilenc beteg elhunyt, a beazonosított fertőzöttek száma 817 főre emelkedett
hirdetés

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, amivel 817 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A kedden a koronavirus.gov.hu oldalon közölt adatok szerint az elhunytak száma negyvenhét főre emelkedett, miután elhunyt újabb kilenc idős, krónikus betegségben is szenvedő koronavírusos beteg.

hirdetés

Egyúttal azt írták, hogy hetvenegy személy már gyógyultan távozott a kórházból.

Amint az ugyancsak kiderült, eddig 23 746 mintavétel történt, és 14 997 ember van hatósági házi karanténban.

Mint írják, jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés, s immár Magyarországon is már bárhol, bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval többen lehetnek a tényleges vírushordozók, akik fertőzhetnek, s a tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy

„az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat”.

Egyúttal a közleményben kitértek arra, hogy mint az az eddigi elhunytak adataiból is látszik, az idősekre a legveszélyesebb a vírus, éppen emiatt őket nyomatékosan kérik az otthon maradásra, valamint arra, hogy a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés