hirdetés
Belföld

Kilenc beteg elhunyt, a beazonosított fertőzöttek száma 817 főre emelkedett

A gyógyultak száma eközben elérte a hetvenegy főt.

Kilenc beteg elhunyt, a beazonosított fertőzöttek száma 817 főre emelkedett
hirdetés

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, amivel 817 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A kedden a koronavirus.gov.hu oldalon közölt adatok szerint az elhunytak száma negyvenhét főre emelkedett, miután elhunyt újabb kilenc idős, krónikus betegségben is szenvedő koronavírusos beteg.

Egyúttal azt írták, hogy hetvenegy személy már gyógyultan távozott a kórházból.

Amint az ugyancsak kiderült, eddig 23 746 mintavétel történt, és 14 997 ember van hatósági házi karanténban.

hirdetés

Mint írják, jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés, s immár Magyarországon is már bárhol, bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval többen lehetnek a tényleges vírushordozók, akik fertőzhetnek, s a tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy

„az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat”.

Egyúttal a közleményben kitértek arra, hogy mint az az eddigi elhunytak adataiból is látszik, az idősekre a legveszélyesebb a vírus, éppen emiatt őket nyomatékosan kérik az otthon maradásra, valamint arra, hogy a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés