Belföld

Kiderült, milyen kérdéseket érint a friss konzultáció

hirdetés

Újabb nemzeti konzultáció indul, amely elsősorban a koronavírus-járvány miatti korlátozások témájához kapcsolódó kérdésekre várja a választ.

Kiderült, milyen kérdéseket érint a friss konzultáció

A kormány egyebek mellett arra kíváncsi, hogy felmentést kapjanak-e egyes korlátozó intézkedések alól a védettségi igazolvánnyal rendelkezők – derül ki az InfoStart cikkéből.

A lap szerint Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány közösségi oldalán adott tájékoztatást a hamarosan induló, az újranyitásról szóló nemzeti konzultációról.

Dömötör Csaba szerint az egyik fő kérdés az lesz, hogy fokozatosan, vagy a járvány végén egy lépésben tartják-e jobbnak feloldani az emberek a korlátozásokat, de szó lesz még arról is, hogy kapjanak-e felmentést egyes korlátozó intézkedések alól a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, vagy sem.

Az este 8 óra utáni kijárási tilalomról is lesz kérdés, ahogyan az éttermek, szállodák és sportlétesítmények újranyitását is érintik a konzultációban.

Kérdezik a lakosságot arról is, hogy helyesnek látják-e, hogy a járvány végéig csak azok a külföldiek jöhessenek Magyarországra, akik már be vannak oltva, illetve védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés