hirdetés
Belföld

Kiderült, mi vezetett az orgoványi gyilkossághoz

Orgoványban egy tizenöt éves fiú késelte halálra az apját egy családi veszekedés során január huszonötödikén. A férfit a fia több alkalommal is megszúrta egy konyhakéssel, aminek következtében ő a helyszínen meghalt. Az ügyészség most kiadott közleményéből kiderül, mi vezetett az esethez.

Kiderült, mi vezetett az orgoványi gyilkossághoz
hirdetés

A fiú január huszonnegyedikén délután érkezett meg szülei orgoványi tanyájára, ahol késő este az egész család italozott – ismertetik az Ügyészség.hu oldalon megjelent közleményben.

A szülők ezt követően vesztek össze a fiúval, és bántalmazták egymást, amikor pedig a kamasz távozni készült, a szobája ajtajánál az apja a karjánál fogva rántotta őt vissza. Ez a tette újfent dulakodásba torkollott, mígnem mindketten a földre kerültek.

A fiú a földön megpillantott egy konyhakést, amivel még a földön többször hátba, egyszer pedig fejen szúrta az apját, aki ennek következtében a helyszínen meghalt.

A rendőrséget a fiú értesítette telefonon a történtekről, s január 25-én hajnalban őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki őt emberölés bűntette miatt, továbbá előzetes letartóztatását kezdeményezték. A gyanúsított beismerte a tettét.

hirdetés

A fiú letartóztatását a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta, amit azzal indokolt, hogy

„a (gyanúsított) terhére rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt tartani kell attól, hogy a magyarországi kötődéssel nem rendelkező, román állampolgárságú fiatalkorú a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Megalapozottan feltehető ezen kívül az is, hogy a fiatalkorú gyanúsított az eljárás résztvevőinek a befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást”.

Az indítványról január 27-én dönt a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés