hirdetés
Belföld

Kevesebben haltak meg közúti balesetben a járvány idején

Az elmúlt öt hónapban 20 százalékkal kevesebb volt a személyi sérüléssel járó közúti baleset az előző év azonos időszakával összevetve, miközben 30 százalékkal kevesebben haltak meg közúti balesetben.

Kevesebben haltak meg közúti balesetben a járvány idején
hirdetés

Az év első öt hónapjában idén 30 százalékkal kevesebb volt a közúti közlekedési baleset okozta halálozások száma, mint a megelőző évben, ami azt jelenti, hogy a kijárási korlátozások következtében megritkult forgalom hatvan ember életét menthette meg – tudta meg az InfoRádió az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési osztályvezetőjétől.

Berzai Zsolt ugyanakkor elmondta, hogy a legtöbb személyi sérüléses közlekedési baleset a nyári időszakban történik, s ez kiemelt figyelmet igényel a részükről. Így akár közúti ellenőrzések során is meg kell szólítani a járművezetőket, felhívva a figyelmüket például a láthatóan öt évesnél régebbi gumiabroncsok jelentette problémákra.

A fentiekből kiindulva, a Continental Hungáriával együttműködve a rendőrök megismétlik korábbi kampányukat, amelyben a közúton hívják fel a járművezetők figyelmét a régi gumiabrocsok veszélyeire.

Az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési osztályvezetője elmondta, hogy meglepő ugyan, de 1 százalék alatti azoknak a baleseteknek az aránya, amelyek a jármű műszaki meghibásodása miatt történnek, ám ez nem jelenti azt, hogy ne volna sok olyan jármű, melynek abroncsai el vannak használódva.

hirdetés

Abban az esetben, ha a közúti ellenőrzés során mindent rendben találnak az autó műszaki állapotával, s a járművezető nem követ el jog- vagy szabálysértést, egy 10 ezer forintos kuponnal ajándékozzák meg, amelyet a meghatározott szakszervizekben lehet felhasználni a jármű műszaki átvizsgálására. Emellé a járművezető 30 százalékos kedvezményt kap az érintett szervizekben a gumiabroncs vásárlásához.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés