hirdetés
Belföld

Ketten bányatóba fulladtak Magyarcsanád mellett

Apátfalva és Magyarcsanád között két helybéli fiatal belefulladt az ott lévő bányatóba, s az esettel összefüggésben a rendőrség ismét felhívta a fürdőzők figyelmét a legfontosabb szabályokra.

Ketten bányatóba fulladtak Magyarcsanád mellett
hirdetés

Kedden délután bányató vizébe fulladt két fiatal Csongrád-Csanád megyében – számolt be róla az MTI Szabó Szilvia, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatása alapján.

A szóvivő szerint a két helybéli fiatal fiú eddig tisztázatlan körülmények között fulladt vízbe a Magyarcsanád és Apátfalva között található bányatóban.

Az eset körülményeit vizsgálja a Makói Rendőrkapitányság.

A történtek nyomán felhívták a figyelmet arra, hogy ügyelni kell a hirtelen mélyülő tavak kiszámíthatatlanságára, hiszen miközben a part mellett lehet sekély a víz, néhány lépés után már akár több méteres mélységgel is számolni kell.

Emellett a víz hőmérséklete sem egyenletes: a nagy mélység miatt jelentősen különbözhet a felső és az alsóbb vízrétegek hőmérséklete, ami nagy mértékben igénybe veheti a szervezetet, s akár izomgörcsöt, sokkot vagy szívmegállást is okozhat.

A veszélyeket fokozza, hogy a bányatavak medrében lehetnek a korábbi munkálatokból származó fémdarabok, munkagép-alkatrészek, drótkötelek is, amelyek sérülést okozhatnak a fürdőzőknek és a vízbe ugrálóknak.

(A borítókép forrása: pixabay.com / pixel2013)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés