hirdetés
Belföld

Kétszázhoz közelít a péntekre azonosított koronavírus-fertőzöttek száma

Legalább az első oltását már 5 725 336 személy kapta meg, akik közül 5 505 341-en a második, 266 ezren pedig a harmadik oltásukat is megkapták.

Kétszázhoz közelít a péntekre azonosított koronavírus-fertőzöttek száma
hirdetés

Péntekre 189 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, amivel a járvány kezdete óta 811 706 főre emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt egy beteg az elmúlt napon, így 30 057-re nőtt az áldozatok száma - írják a koronavírusról tájékoztató kormányzati portálon megjelent hírben.

A gyógyultak száma 775 286 főre emelkedett, míg az aktív fertőzötteké 6 363-ra csökkent. Kórházban jelenleg 82 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül nyolcan vannak lélegeztetőgépen.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a delta vírusmutáns több európai országban, köztük hazánkban is terjed, és már több országban is érzékelhetőek a negyedik hullám jelei. Legnagyobb veszélyben azok vannak, akik még nem kaptak oltást, így őket arra kérik, hogy háziorvosuknál vagy az interneten regisztrálva és időpontot foglalva vegyék fel a vakcinát.

A harmadik védőoltás felvételére is van lehetőség – vagy a háziorvosoknál lehet kérni, vagy pedig a az eeszt.gov.hu oldalon lehet időpontot foglalni. Elsősorban az idősek, a krónikus betegek és a legyengült immunrendszerű személyek számára ajánlott a harmadik oltás felvétele.

A tizenkét éven felüli gyermekeknek továbbra is lehet időpontot foglalni online, de akik szülei jelezték igényüket, azok az iskolákban hamarosan zajló oltási akció keretében is hozzájuthatnak a vakcinához.

(A borítókép forrása: MTI/Kiss Dániel)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés