Belföld

Kétmillió beoltott is lehet a jövő hónap elejére

Egyre nő a vakcinák iránti bizalom hazánkban, s egyre többen regisztrálnak a kormányzati oldalon keresztül is a védőoltásra – derült ki Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának vezetője tájékoztatásából.

Kétmillió beoltott is lehet a jövő hónap elejére
hirdetés

Az NNK járványügyi főosztályának vezetője elmondta, hogy ütemesen és jól halad a koronavírus elleni oltás hazánkban, és az elkövetkező egy hétben is több százezren kaphatnak oltást – írja az InfoStart.hu.

A Kossuth Rádióban Galgóczi Ágnes megjegyezte, hogy az oltópontokra és a háziorvosokhoz már több százezer adag oltóanyagot szállítottak ki, s jelenleg a háziorvosoknál a 60 év felettiek oltása zajlik. Emellett megjegyezte, hogy egyre nő a vakcinák iránti bizalom, és a vakcinainfo.gov.hu oldalon is egyre többen regisztrálnak. Az ő számuk már 3 millióhoz közeli.

hirdetés

Galgóczi Ágnes elmondta, hogy a brit vírusvariáns fertőzési rátája meghaladja a hármat, ami azt jelenti, hogy ezt a variánst egy fertőzött személy három másiknak adja tovább, szemben a „normál” koronavírusra jellemző 2 és 3 közötti fertőzési rátával.

Ez természetesen sajnos ahhoz is vezet, hogy többen kerülhetnek kórházba, s szorulhatnak akár intenzív osztályos kezelésre.

Galgóczi Ágnes végül szólt arról, hogy szándékuk szerint április elejéig közel 2 millió embert szeretnének beoltani, ami azonban arról is függ, hogy időben megérkeznek-e a védőoltások. Nyárra pedig már nagyon sok embert olthatnak be, így akár a nyájimmunitás is elérhető lehet.


hirdetés

További híreink
hirdetés