Belföld

Két vakcinaszállítmány is érkezett kedden

Kedden két vakcinaszállítmány is érkezett hazánkba - a Pfizer készítményéből és a Szputnyik-vakcinából jöttek újabb adagok.

Két vakcinaszállítmány is érkezett kedden
hirdetés

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján a friss adatok ismertetését követően elmondta, hogy a járvány harmadik szakasza zajlik éppen, s mivel megszakadt a másokik szakasz lefelé ívelő tendenciája, így a betegek száma nem tudott visszacsökkenni arra a szintre, ahonnan a második hullám indult.

Figyelmeztetett arra, hogy rajtunk múlik, mennyire magasra fut fel a járvány - írja az InfoStart.hu.

hirdetés

Megjegyezte, ritkán marad száz alatt a halálozások száma, pedig e szám csökkentése nagyon fontos volna. A harmadik járványhullámban egyébként valamelyest súlyosabban zajlik a megbetegedés, és emelkedik a kórházban ápoltak száma is.

A tisztifőorvos asszony szükségesnek látja az oltások beadását a számok mérsékléséhez.

Szólt arról is, hogy a Pfizer vakcinájából 104 130 adag érkezett kedden, míg a 100 ezer Sputnyik-vakcinát most ellenőrzi az NNK. Közben a Sinopharm vakcináját a háziorvosoknak szállítják ki, akik felső korhatár nélkül olthatják be vele a 18 év felettieket.

Az országos tisztifőorvos emlékeztetett arra is, hogy az egyéni védekezésre továbbra is oda kell figyelni, hiszen a mutációknak gyakran erősebb a fertőzőképessége.

Amennyiben valaki tüneteket észlel magán, vegye komolyan, hiszen veszélyeztetheti a környezetét is. Tünetek esetén a háziorvost kell telefonon értesíteni, s érdemes szem előtt tartani, hogy a karantén szabályokat akkor is be kell tartani, amennyiben a tünetek enyhék.

Müller Cecília kérte, hogy akinek felajánlják az oltás lehetőségét, az éljen is vele.


hirdetés

További híreink
hirdetés