hirdetés
Belföld

Két koronavírusos beteg hunyt el keddre

Két koronavírusos beteg hunyt el keddre, így az áldozatok száma 30 054 főre emelkedett.

Két koronavírusos beteg hunyt el keddre
hirdetés

Legalább az első oltását már 5 703 883 személy kapta meg, s közülük már 5 503 365-en a második oltást is felvették. 200 ezren a harmadik oltást is megkapták már – derül ki a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent tájékoztatásból.

Keddre nyolcvankét új fertőzöttet igazoltak, amivel a járvány kezdete óta összesen 811 203 főre emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma.

A gyógyultak száma 772 241 főre emelkedett, míg az aktív fertőzötteké 8908-ra csökkent. Kórházban nyolcvanegy koronavírusos beteget ápolnak, akik közül tizenegyen vannak lélegeztetőgépen.

A delta variáns több európai országban, köztük Magyarországon is terjed, így már több országban is érezhetőek a negyedik hullám jelei. Legnagyobb veszélyben az oltatlanok vannak, így őket arra kérik, hogy jelentkezzenek a háziorvosnál, vagy regisztráljanak, és foglaljanak időpontot az interneten.

hirdetés

A szülők augusztus 25-ig jelezhetik az iskoláknak, hogy kérik-e, vagy sem, a tizenkét éven felüli gyermekük oltását, de továbbra is lehet oltásra regisztrálni a gyermekeket az eddig megszokott módon is, amit követően időpont is foglalható számukra.

A harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni az interneten, de a háziorvosoknál is lehet kérni. Különösen ajánlott az idősek, krónikus betegek és legyengült immunrendszerű személyek számára a harmadik oltás felvétele.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Vinzenz Lorenz M)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés