hirdetés
Belföld

Két ember életét mentették meg a rendőrök a hétvégén

A rendőrök a hétvége folyamán két ember életét is megmentették – az egyik eset Kaposváron, a másik pedig Balatonlellén történt.

Két ember életét mentették meg a rendőrök a hétvégén
hirdetés

Szombaton késő este a Kaposvár belvárosában szolgálatot teljesítő rendőrpáros arra lett figyelmes, hogy egy ember a kerékpárja mellett áll, majd egyszer csak összeesik. Azonnal a férfi segítségére siettek, aki nem tudta elmondani, hogy mi történt vele, hiszen szinte azon nyomban leállt a légzése és a pulzusa is.

A rendőrök segítséget kértek a helyszínre, s elsőként két kollégájuk érkezett ki. A négy rendőr így a mentőszolgálat mentésirányítójának közreműködésével mintegy negyed órán át felváltva végzett mellkaskompressziót, valamint biztosították a bajba jutott számára a légutak szabad átjárását.

A mentősök végül sikeres újraélesztést követően szállították kórházba az ötvenhat éves kaposvári férfit.

Vasárnap délután három óra körül egy nő kért segítséget Kaposváron a rendőröktől, mivel az útszakasz végén, az M7-es autópályán átívelő felüljáró peremén egy idős férfi állt, akiről úgy lehetett sejteni, öngyilkossági szándékkal van ott.

A rendőrök pillanatok alatt odaértek, akkorra viszont a férfi már a korlátot is elengedve készült az ugrásra. A karjánál és a mellkasánál fogva húzták vissza a korlát mögé az egyenruhások.

A hetvenhét éves férfit a mentők a helyszínen megvizsgálták, majd kórházba vitték.

(A borítókép forrása: pixabay.com / fsHH)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés