hirdetés
Belföld

Kerítésen kiszökött kutya támadt egy idős nőre

Egy kiszökött kutya támadott rá egy nyolcvan éves nőre.

Kerítésen kiszökött kutya támadt egy idős nőre
hirdetés

Az ügyben bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség a támadó kutya gazdájával szemben.

A vádlott, egy fiatal férfi, édesapjával a lakóházuk utcafronti drótkerítésének javításán dolgoztak tavaly októberben, eközben azonban részben megbontották a kerítést, és így egy nyílás keletkezett azon – írja a 24.hu.

Az édesapának dolga akadt, így fia egyedül dolgozott tovább, azonban közben elment építőanyagért a szomszédba, s kutyáját őrizetlenül hagyta.

A három éves, udvaron tartott staffordshire terrier keverék kutya ekkor látott meg egy 80 éves nőt, aki a kerítés előtt sétált el, a nyíláson át pedig az eb az utcára szaladt, ahol a nő lábszárába és bokájába harapott.

hirdetés

A nő nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett a kutyaharapás következtében.

Az idős nő kiabálására a férfi és élettársa élettársa, valamint az egyik szomszéd is a helyszínre érkezett, így a kutya visszament az udvarra.

A Nagyatádi Járási Hivatal állatvédelmi bírságot szabott ki a kutya gazdájával szemben, majd a megfigyelési zárlat leteltét követően a kutyát visszaadta a férfinak. Az ügyészség közérdekű munka kiszabását indítványozta a férfival szemben.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés