hirdetés
Belföld

Kérdéses, mikor kaphatja meg az olaszliszkai lincselés áldozatának családja a pénzt

Az olaszliszkai lincselés első rendű vádlottja a nem megfelelő tartási körülmények miatt nyert pert az állammal szemben, amivel együtt 5 millió forintot kapott – hogy azonban mikor jut el ez az összeg az áldozat családjához, ha egyáltalán, az a Bors szerint kérdéses.

Kérdéses, mikor kaphatja meg az olaszliszkai lincselés áldozatának családja a pénzt
hirdetés

Noha egy ideig úgy tűnt, hogy a kérdéses összeget az áldozat családjának megítélt 42 millió forintnyi kártérítés részeként fizetik meg, a Bors szerint egyelőre nem várható, hogy behajtanák a vádlotton a tartozást.

Dr. Helmeczy László, a családot képviselő ügyvéd szerint az elsőrendű vádlott büntetés-végrehajtási számlájára már valószínűleg megérkezett az 5 millió forint, ami szerinte a Szögi családhoz kerülhet. Azt azonban az ügyvéd még nem tudja, hogy az áldozat családja mikor juthat hozzá az összeghez, mivel ifjabb H. Dezső jogi képviselője a végrehajtás elévülésére hivatkozik.

Helmeczy László azonban azt mondta, közokirattal tudják igazolni, hogy valójában még nincs szó elévülésről. Elképzelhetőnek tartja azonban azt is, hogy pert indítanak a végrehajtás megszüntetéséért, ami ismét a kifizetés késleltetéséhez vezethet.

A Szegedi Törvényszék az esettel kapcsolatosan azt írta, hogy

„Az volt megállapítható, hogy a kártalanítás iránti kérelemmel összefüggésbe hozható ítélettel kapcsolatban polgárjogi igény, sérelemdíj, kártérítés behajtása végett felfüggesztett, illetve folyamatban lévő végrehajtási ügy a kártalanítás tárgyában történő döntés meghozatalakor nem volt.”

Ez pedig azt jelenti, hogy az összeget az első rendű vádlott kapja, s nem a 42 milliós kártérítést rendezik vele.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés