Belföld

Kényszerrel próbáltak etetni egy lefogott gyermeket az óvónők

hirdetés

Kiskorú veszélyeztetése volt a vád az óvodai dolgozókkal szemben, akik erőszakkal próbáltak megetetni egy gyermeket egy Fejér megyei óvodában. A Székesfehérvári Járásbíróság a vádlottakat közérdekű munkára ítélte.

Kényszerrel próbáltak etetni egy lefogott gyermeket az óvónők

A két óvodapedagógus elhatározta, hogy a dajka segítségével megpróbálják megetetni az étkezési zavarral küszködő három és fél éves gyermeket – írja a 24.hu.

A gyermek társaival együtt az asztalnál ülve várta az ebédet, amikor a dolgozók odaléptek hozzá, és egyik kezét az egyikük, a másikat a másikuk hátra fogta, miközben a harmadik terhelt kanállal a gyermek szájába tette az ételt. Az óvodás erre sírni kezdett.

A második kanál ételnél a síró és tiltakozó gyermek félrenyelt, így az elkövetők abbahagyták a kényszerített etetését.

A tettüknek azonban sajnálatos módon komoly hatása volt a kisgyermekre, aki az eset után zárkózottá, szomorúvá vált, és sírva járt az óvodába. A szülők a gyermeket egy másik óvodába íratták át a történtek után.

Az óvodapedagógusok a feladatukból eredő kötelességüket súlyosan megszegték, és a gyermek testi, érzelmi fejlődését veszélyeztették, amikor az általuk is ismerten táplálkozási zavarban szenvedő gyermek etetéséhez kényszert próbáltak alkalmazni. Ez a cselekedetük a gyermek evéssel kapcsolatos nehézségeit tovább mélyítette, és a gyermek fulladásának a lehetősége is fennállt.

A bíróság a három terheltet 120 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, amely ítélet ellen a Székesfehérvári Járási Ügyészség súlyosításért, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés