Belföld

Kedden újabb vakcinaszállítmány jön

hirdetés

Hétfőn elfogy ugyan a korábban beadásra érkezett oltóanyag-mennyiség, azonban kedden új szállítmány érkezik, így folytatódhat az oltási kampány – mondta Galgóczi Ágnes az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

Kedden újabb vakcinaszállítmány jön

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője elmondta, hogy a járvánnyal kapcsolatos adatok javulnak, ezért kell fenntartani az eddigi szabályokat.

Az InfoStart.hu szerint Galgóczi Ágnes elmondta azt is, hogy mostanra már 71 ezer oltást adtak be, amelyből 6 ezer adagot idősotthonokban élők kaptak.

Noha keddre elhasználják az eddigi 79 ezer oltást, már érkezik az új szállítmány. Az NNK osztályvezetője szólt arról is, hogy miként a Pfizer készítménye, úgy a Moderna vakcinája is mRNS technológián alapul.

Egyúttal előrevetítette, hogy a rendvédelmi dolgozók vakcinázására is hamarosan sor kerülhet.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ismert korlátozó rendelkezések február elsejéig érvényben lesznek.

A hétvégén egyébiránt közlése szerint 614 személyt vontak felelősségre a maszkviseléssel kapcsolatos szabályok megsértése miatt, miközben két esetben vendéglátóhely, egy esetben pedig egy üzlet bezárását is elrendelték.

1365 emberrel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése okán, akik közül 1344-en tényleges szabályszegők voltak.

Egy budapesti lakásban hangos zenehallgatás miatt jelentek meg, s arra lettek figyelmesek, hogy húsz fős csoportosulás alakult ki, ami jelenleg továbbra is tilos.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés