hirdetés
Belföld

Kásler Miklós szerint kerülendő a csoportok összevonása

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kerülendőnek tartja az óvodai csoportok összevonását, ahogyan azt is, hogy az iskolákban a jelenléti és az online oktatást összekeverjék.

Kásler Miklós szerint kerülendő a csoportok összevonása
hirdetés

A nyitáshoz egyébként az iskolák kapnak érintésmentes hőmérőt és fertőtlenítőszert, az igazgatók pedig jó, ha kellő rugalmassággal járnak el a gyerekek hiányzásaival kapcsolatban – olvasható a Telex cikkében, amelyet a lap egy, tudomása szerint Kásler Miklós által az oktatási intézmények vezetőinek írott, április 16-ai levél nyomán tett közzé.

A levélben a miniszter a lap szerint kéri, hogy az óvodai csoportok összevonását kisebb létszám mellett is kerüljék, s a gyerekekkel lehetőleg saját óvodapedagógusaik foglalkozzanak. Az iskolákban a testhőmérsékletet továbbra is mérni kell, valamint viselni kell a maszkot, szellőztetni kell, és a kézfertőtlenítőket is használni kell.

Noha az iskolaigazgatókat a hiányzásokkal kapcsolatban rugalmasságra kérte, leszögezte azt is, hogy továbbra is érvényes a szabály, miszerint 250 óránál több hiányzás esetén, amennyiben a tanuló teljesítménye a tanítási év folyamán érdemjeggyel nem volt értékelhető, osztályozó vizsgát kell tenni.

A levélben Kásler Miklós a lap szerint azt is egyértelművé tette, hogy nem folytatható párhuzamosan a digitális és a jelenléti oktatás, az igazoltan otthon lévő tanulóknak viszont el kell juttatni a tananyagot, s lehet számára biztosítani a jelenléti oktatásba való online bekapcsolódás lehetőségét is.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés