Belföld

Kásler Miklós a szigorítás esetleges módjai közt említette az iskolák bezárását is

Kásler Miklós a Blikknek adott interjúban beszélt arról, hogy milyen módokon lehetne szigorítani a korlátozásokat, amennyiben a fertőzések száma ezt szükségessé teszi.

Kásler Miklós a szigorítás esetleges módjai közt említette az iskolák bezárását is
hirdetés

A 300 milliárd forint értékben beszerzett újabb 16 ezer lélegeztetőgéppel kapcsolatos kérdésre Kásler Miklós a lapnak azt mondta, hogy a fertőzőképesebb, fiatalabb korosztályt is jobban érintő brit vírusmutáns már hazánkban is jelen van, s jelenleg is nagy számú beteg kerül kórházba, miközben a kormány célja, hogy minden eszköz és feltétel meglegyen a betegek gyógyulásához. Mint fogalmazott, „nem lehet pénzben mérni” azt, hogy egy embert lélegeztessenek-e, vagy sem.

Amennyiben szükség lesz további szigorításokra, a miniszter szerint nagyon sokféle lehetőség számításba vehető, például be lehet zárni iskolákat, előre lehet hozni a szünetet, vagy meg lehet hosszabbítani az időtartamát, valamint az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak nyitvatartása mellett lehet szigorítani más boltok nyitvatartásán.

Az operatív törzs immár egy éve mindenre figyelmet fordít. Azonban Kásler Miklós szerint több tízezer, egymásnak olykor ellentmondó cikk jelent meg eddig a koronavírusról, amelyek megfelelő értelmezése és a belőlük adódó konzekvenciák a gyakorlatba ültetése önmagában nehézséget okoz.

Hozzátette azonban, hogy Magyarország ebben rendkívül sikeres volt.


hirdetés

További híreink
hirdetés