hirdetés
Belföld

Kamerákat helyeznek ki a Váci úton

A XIII. kerületi Váci úton már évek óta történnek az éjszakai és esti órákban illegális gyorsulási versenyek, mindennek tetejébe pedig még nappal is találkozni gyorshajtókkal ezen az úton. Most azonban megkezdődött egy új traffipax kiépítése, melytől a probléma enyhülését várják.

Kamerákat helyeznek ki a Váci úton
hirdetés

Az újonnan indult telepítési munka első lépéseként az Újpest felé haladó oldalon állítottak fel oszlopot a Váci út 175. szám elé, melyre felszerelték a sebességmérők fémházát, valamint kiépítették hozzá az áramellátást és a szükséges vezetékeket is. Ezt már a kamerák beszerelése és beüzemelése követi majd a jövőben – számol be róla az InfoStart.hu.

Az arra közlekedőknek arra kell számítaniuk, hogy mindkét irányban mérni fogják a sebességüket, mihelyst már üzemszerűen működnek majd a kamerák, s azok a nap huszonnégy órájában mérnek majd.

A sebességmérő kamerák kiszerelését az indokolja, hogy számos baleset történt az érintett szakaszon, melyek sajnos nagyrészt a gyorshajtás számlájára írhatóak, s éppen az új sebességmérők helyétől nem messze legutóbb február tizenhatodikán éjjel is történt egy súlyos baleset. Ennek során két versenyző autó közül az egyik nagy sebességgel járdaszigetnek ütközött, majd egy villanyoszlopba csapódott, melynek hatására a benne ülő férfi sofőr életveszélyes, a női utas pedig súlyos sérülést szenvedett.

A lap felidézi, tavaly több súlyos baleset is történt gyorshajtás miatt a Váci úton, így például augusztus tizenhatodikán egy 18 éves sofőr és 21 éves barátja vesztették életüket a Váci út IV. kerületi szakaszán, miután autójukkal egy oszlopnak hajtottak.

hirdetés

Ezt megelőzően, április elsején több mint 100 km/órás sebességgel hajtott egy sofőr a Váci út az Árpád hídhoz közeli szakaszán, amikor egy villanyoszlopnak csapódott járművével. Az autó vezetőjének nagy szerencséje volt, hiszen noha az ütközés erejétől az autó motorja is kiszakadt, ő túlélte az incidenst.

Tavaly a rendőrség tíz akcióval is igyekezett fékezni a fővárosban jelen lévő illegális gyorsulási versenyeket.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés