Belföld

Jutalmat kapnak a fővárosi fenntartású idősotthonokban dolgozók

Egyszeri pénzbeli jutalmat kapnak a fővárosi önkormányzat fenntartásában működő idősotthonokban dolgozók a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben megnövekedett munkájuk elismeréseként - döntött a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva Karácsony Gergely főpolgármester.

Jutalmat kapnak a fővárosi fenntartású idősotthonokban dolgozók

A budapest.hu oldalon csütörtökön közzétett határozat szerint a célra 190 millió 468 ezer forintot biztosítanak.

Az átlagosan 100 ezer forintos jutalmat 1621 dolgozó kapja meg, ők az idősotthonokban dolgozók 75 százalékát jelentik.

Az engedélyezett dolgozói létszám és a jutalmazásba bevonni kívánt létszám közötti eltérés egyrészt az állományban lévő, de jelenleg feladatot nem végző, valamint a távmunkában feladatnövekedés nélkül dolgozók létszámából és a fel nem töltött álláshelyek létszámából adódik - olvasható az előterjesztésben.

Karácsony Gergely az fővárosi MSZP-frakció javaslatára döntött arról is, hogy a csütörtöktől Szaniszló Sándort az összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság elnökét és tagját visszahívják, és péntektől a testület elnökének és képviselő tagjának Gajda Pétert, a XIX. kerület szocialista polgármesterét választják meg.

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere február végén lépett át az MSZP-ből Kiss László III. kerületi polgármesterrel együtt a Demokratikus Koalícióba. Szaniszló Sándor február 26-án azzal magyarázta átlépését, hogy polgármestersége első száz napja után azt tapasztalta, egyre több helyi választó türelmetlenkedett az ígért egészségügyi és közúthálózati fejlesztések ügyében, és számára úgy tűnt, hogy az MSZP-től nem kapja meg azt a támogatást, amely elvárható lett volna.

Veszélyhelyzet idején - törvényi rendelkezés értelmében - a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét a főpolgármester gyakorolja.

Forrás: MTITovábbi híreink