hirdetés
Belföld

Jövőre elkezdődhet a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása

Jövőre megkezdhetik a Nyugati-pályaudvar tetőszerkezetének felújítását, emellett a pályaudvaron utasközpontú fejlesztésre is szükség van – írja az InfoStart.hu Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója szavaira hivatkozva.

Jövőre elkezdődhet a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása
hirdetés

A Keleti és Nyugati pályaudvar felújításának előkészítésére rendelkezik uniós forrásokkal a MÁV Zrt., s mivel máshogyan szeretnének bizonyos fejlesztéseket megvalósítani, szeretnék átcsoportosítani a pénzt – írja az InfoStart.hu.

A MÁV elnök-vezérigazgatója elmondta azt is, hogy már egyeztettek az illetékes szaktárcákkal, s akár napokon belül várható a kormányhatározat megjelenése.

A Nyugati pályaudvar helyzetéről szólva Homolya Róbert az InfoRádiónak elmondta, hogy az esőzés nyomán kiderült, cserére szorul a tetőszerkezet. Felidézte, készültek fotók, amelyeken az embereknek esernyővel kellett állniuk a csarnokban. Tervek egyébként már vannak, így Homolya Róbert azt reméli, hogy már jövőre megvalósítható a tetőcsere.

Az elnök-vezérigazgató elárulta azt is, hogy a pályaudvaron a 21. századnak megfelelő utasközpontú fejlesztést szeretnének, és ennek megfelelő szolgáltató egységeket hoznának létre – az aluljáróban és a pályaudvaron eddig húsz helyiségbérleti-szerződést mondtak fel.

hirdetés

Homolya Róbert elmondta azt is, hogy mivel a Keleti pályaudvar épülete rossz állapotban van, ezért a jövőben még szükség lesz a fejlesztés folytatására, amelyet reményei szerint más fejlesztésekkel, így például a Liszt Ferenc Repülőtér és a főváros kötöttpályás összekapcsolásának megvalósításával is egybe tudnak kötni.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés