Belföld

Jogosítvány nélkül száguldozott az erdőben crossmotorral egy 13 éves

Nyolc Baranya megyei fiatal ellen tett feljelentést Bátaapáti körzeti megbízottja, mivel azok hatósági jelzés- és felelősségbiztosítás nélküli motorokkal közlekedtek egy erdőben. Az egyik 13 éves fiú ráadásul a szülei engedélye és jogosítvány nélkül tette mindezt.

Jogosítvány nélkül száguldozott az erdőben crossmotorral egy 13 éves
hirdetés

Mint a rendőrség közleményében felidézik, az elmúlt időszakban több bejelentés is érkezett arról a rendőrségre, hogy quadokkal és crossmotorokkal járnak az erdős területeken többen az erdészeti törvény tiltása ellenére. A szolgálatban lévő rendőrök a bejelentések nyomán fokozottan ellenőrizték a motorosokat.

Bátaapáti körzeti megbízottja vasárnap délután igazoltatott egy crossmotoros társaságot, akik nagyrészt huszonéves fiatalok voltak, és Baranya megyéből érkeztek az erdőn keresztül a településre.

hirdetés

Motorjaik legalább 125 cm3-esek voltak, rendszám viszont egyiken sem volt, és a járművek egyikére sem volt kötelező felelősségbiztosítás. Mindezt csak tovább tetézte, hogy egyik motor sem felelt meg a kötelező műszaki előírásoknak.

Az egyik motorosak nem volt jogosítványa, és kiderült az is, hogy egy 13 éves fiú apja 600 cm3-es motorjával közlekedett anélkül, hogy szülei erről tudtak volna. Érte családtagok mentek el a rendőrkapitányságra.

A rendőr mind a nyolc motorossal szemben szabálysértési feljelentést tett.

„A magyar jogszabályok szerint egy erdő hiába magánterület, ha az nincsen körbe kerítve és lezárva, akkor ott a KRESZ előírásai érvényesek. Az erdei utakon és erdőben a törvény értelmében quaddal, terepmotorral és motorkerékpárral közlekedni tilos”

  • idézik fel a rendőrség közleményében.

hirdetés

További híreink
hirdetés