hirdetés
Belföld

Javulást mutatnak a szennyvízadatok is

Javulás figyelhető meg a friss járványadatok több aspektusában, így a szennyvízadatokban is.

Javulást mutatnak a szennyvízadatok is
hirdetés

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján ismertette a járványadatokat.

Az újonnan azonosított fertőzöttek száma 382 fő volt, míg az elhunytaké 64. Kórházban 2197 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül 251-en vannak lélegeztetőgépen.

Az NNK osztályvezetője az InfoStart.hu szerint elmondta azt is, hogy a szennyvízminták is azt mutatják: a járvány lecsengőben van.

Folytatódik eközben az oltási kampány is, így a beoltottak száma elérte a 4 714 992 főt, akik közül 2 749 235-en már a második oltást is megkapták.

Összesen 5 millió 76 ezren regisztráltak az oltásra, s az ő 84 százalékuk mostanra részesült legalább egy adag vakcinában.

A regisztrált és időponttal rendelkező 16-18 évesek oltása is folyik még a kórházi oltópontokon.

A felnőttek kis mennyiségben még tudnak időpontot foglalni az AstraZeneca és a Sputnyik vakcinákra, aki pedig SMS-t kapott, az még akár Pfizer vakcinában is részesülhet, noha abból sincsen most nagyobb mennyiség.

A Sinopharm oltására továbbra is lehet jelentkezni, amit – a Janssen lés a Moderna készítményeivel együtt – a háziorvosok is használnak a vakcinázáshoz.

Kedden 334 620 adag Pfizer-vakcina érkezett, s hamarosan újabb tájékoztatást adnak az első körös oltásokról.

Galgóczi Ágnes az embereket kérte a második vakcinadózis felvételére is az olyan készítmények esetében, amelyeknél a teljes védettséghez erre szükség van.

A borítókép forrása: MTI/Vajda János


hirdetés

További híreink