Belföld

Játékpisztolyos rablót fogtak a rendőrök

hirdetés

Egy férfi a fia játékpisztolyával próbált kirabolni egy festékboltot, azonban a megriadt eladótól nem szerzett pénzt, hanem ő maga is menekülőre fogta – egy másik boltban azonban bevált a fenyegetése.

Játékpisztolyos rablót fogtak a rendőrök

A férfi a nyomozás adatai szerint szombat reggel egy szigethalmi festékboltba ment, ahol „fegyverrel vagy annak utánzatával” fenyegette az eladót, miközben az üzlet bevételét követelte tőle. Az eladó ijedtében a bolt hátsó részébe menekült, a támadó pedig a remélt zsákmány nélkül távozott.

A B. Ferenc nevű gyanúsított ezután egy szigetszentmiklósi csemegeboltba ment, ahol ugyanazzal a módszerrel követelt, és ekkor már kapott is pénzt, amellyel együtt aztán elmenekült a helyszínről.

A Pest megyei nyomozók azonnal cselekedtek, és adatokat, információkat gyűjtöttek, majd pár óra múltán már sikerült is azonosítaniuk az elkövetőt a rendőrségi közlemény szerint.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/u5s0tqnSjaA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

A szigetszentmiklósi férfi a kihallgatása során nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, s elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Elmondta, hogy reggel a fia játékpisztolyát megpillantva fogalmazódott meg venne az ötlet, hogy „mindenképpen pénzt kell szereznie” a játékfegyverrel.

A rablásból szerzett pénzből tankolt, valamint kábítószert és gyógyszert is vett.

A 26 éves férfivel szemben őrizetbe vétele mellett fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés