hirdetés
Belföld

Január hetedikéig használhatóak fel a bérletek a vonatokon és a Volánbusz járatain

Az ITM intézkedésének megfelelően, az utazást megkönnyítendő a MÁV és a VOLÁNBUSZ járatain a 2020. december havi, illetve félhavi helyközi dolgozó- és tanulóbérletekkel 2021. január 7. éjfélig lehet utazni.

Január hetedikéig használhatóak fel a bérletek a vonatokon és a Volánbusz járatain
hirdetés

Tekintettel a jövő év kezdetére és a téli szünet utáni iskolakezdésre, a problémamentes indulás érdekében a vonatokon és a helyközi buszjáratokon 2021. január 5-e helyett további két napon át, egészen január hetedikéig elfogadják a decemberi havi dolgozó- és tanuló bérleteket, valamint a decemberi második félhónapra váltott félhavi bérleteket – derül ki a MÁV-START honlapján megjelent közleményből.

A közleményben kiemelik, hogy a téli szünetet követő iskolakezdéssel megnőnek az utazási igények, s meghosszabbodhat a várakozási idő is a jegypénztáraknál az év kezdetén, ezért igyekeznek a hosszabbítással újabb két napot biztosítani az új bérletek beszerzésére.

A MÁV-START arra kéri az utasokat, hogy a járványhelyzetben a sorban állások elkerülése védett vegyék igénybe a jegykiadó automatákat, illetve a MÁV alkalmazást – amelyek közül utóbbi a webes felületen létrehozott felhasználói fiókkal használható, s fordítva.

A Volánbusz eközben a menetjegyek és a bérletek elővételben történő megváltását tanácsolja a sorban állás elkerülése érdekében, ami online és mobilon is megtehető, s ennek menetéről a társaság honlapján is lehet tájékozódni.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés