hirdetés
Belföld

Ittasan vezethetett a gecsei halálos balesetet okozó fiatal

Felmerült a gyanú, hogy ittasan vezette a járművet az a 20 éves fiú, aki lesodródott az útról autójával december huszonkilencedikén Gecsén.

Ittasan vezethetett a gecsei halálos balesetet okozó fiatal
hirdetés

Vasárnap este 17 óra 29 perckor halálos közlekedési baleset történt Gecse közelében.

A baleset során – a helyszíni szemle adatai szerint – egy Ford Escort típusú személyautó 20 éves pápai sofőrje nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett a 8305-ös számú úton Vaszar felé, s az autó egy egyenes útszakaszon megcsúszva a menetirány szerinti bal oldali útpadkára sodródott, majd érintőlegesen egy villanyoszlopnak ütközött, s végül egy vízelvezető árokba csapódott.

Az autóban utazó huszonhárom éves személy, aki a biztonsági övet az elsődleges adatok szerint nem használta, olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A húszéves sofőr is megsérült a balesetben.

A rendőrség újabb közleménye szerint az adatgyűjtés során felmerült annak gyanúja, hogy az autót vezető fiatal a baleset bekövetkeztekor ittas volt, valamint a rendőrök azt is megállapították, hogy korábban engedély nélküli vezetés miatt a Pápai Rendőrkapitányság eltiltotta a járművezetéstől 2020. április 12-ig.

hirdetés

A fiatalt a rendőrük őrizetbe vették, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálják, és a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárás is indult a sofőr ellen.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés