hirdetés
Belföld

Ittasan okozott halálos balesetet Jakabszállásnál egy ukrán sofőr

Halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt indítványozza a Kecskeméti Járási Ügyészség annak az ukrán állampolgárságú sofőrnek a letartóztatását, aki Jakabszállás mellett ittasan közlekedve előzni próbált egy járműoszlopot, de megpördült, és összeütközött a szemből érkező személyautóval, amelynek utasa a helyszínen meghalt.

Ittasan okozott halálos balesetet Jakabszállásnál egy ukrán sofőr
hirdetés

A gyanú szerint a harmincegy éves ukrán állampolgárságú férfi 2020. október 25-én 16 óra 45 perckor Bugacpuszta külterületén, az 54-es számú úton ittas állapotban vezetett, és eközben egy járműoszlop előzésébe kezdett – írja a 24.hu az ügyészség közleményére hivatkozva.

A férfi az ittasságából eredő figyelmetlenség miatt nem mérte fel, hogy zavartalanul véghez tudja-e vinni a manővert, mikor pedig a szemből jövő személyautót észlelte, próbált a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávba visszatérni, ám ekkor megcsúszott, megpördült, és végül az úttesten keresztbe fordulva nekiütközött egy másik autónak.

A vétlen autóban hátul, a bal oldalon ülő nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt, míg a vétlen autó vezetője nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A gyanúsítottnak nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek a balesetben.

A férfit a nyomozó hatóság halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt őrizetbe vette, és gyanúsítottként kihallgatta.

hirdetés

Az ügyészség a letartóztatást a a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés