hirdetés
Belföld

Ismét vásárlási idősáv bevezetését javasolják

Az Idősek Tanácsa tagjai a tavaszitól eltérő módon ugyan, de ismét vásárlási idősávok bevezetését javasolja a koronavírus szempontjából veszélyeztetett időskorúak védelmének elősegítésére – írja a Blikk Novák Katalin hétfői közlésére hivatkozva.

Ismét vásárlási idősáv bevezetését javasolják
hirdetés

Novák Katalin elmondta, hogy az Idősek Tanácsa azt javasolta, hogy egy egy-két órás idősávot vezessenek be ezúttal az idősek számára, szemben a tavaszi három órás sávval, s azt is csak a hétköznapokon és olyan időpontokban, amikor jellemzően egyébként is kisebb a forgalom.

Ellenben az idősek a javaslatuk szerint bármely más időpontban is szabadon vásárolhatnának, nem kizárólag a nekik fenntartott maximum két órás időszakban – derül ki a lap cikkéből.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebookon megosztott bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy a legfontosabb a veszélyeztetett korosztály védelme, aminek érdekében segíteni kell egymást a mindennapokban úgy, hogy gördülékeny legyen a generációk közötti együttműködés.

„Az Idősek Tanácsa véleményét meghallgatva, azzal a javaslattal élünk miniszterelnök úr felé, hogy újra legyen egy kizárólag az idősek számára elérhető vásárlási sáv”

hirdetés

- fogalmazott Novák Katalin, aki a tavaszi tapasztalatok alapján úgy véli, hogy a hétköznapokban ez nagy segítséget jelentene az idősek számára.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés